Produse

Oferta noastra include fire, sfori, franghii si parame facute din relon, polipropilena si canepa cu diametrul intre 3 si 80 mm. Acestea sunt rasucite sau impletite, cele impletite fiind alcatuite din 8 sau 16 toroane. Prin procesul de impletire rezistenta franghiei la rupere si intindere creste cu 2,2 ori. Noi fabricam si franghie impletita cu miez din cablu de otel.

Produsele noastre sunt insotite de certificate de calitate.

Relon

Este o franghie extrem de durabila si puternica, cunoscuta pentru faptul ca rezista la socuri din cauza elasticitatii pe care o detine. Relonul este foarte rezistent la abraziune si nu este afectat de mucegai sau putrezire. De asemenea este rezistent la chimicale, ulei, benzine si alcaline. Nu pluteste pe apa. Se poate folosi cu succes la docuri sau la ancorat datorita elasticitatii si a rezistentei la socuri.


Polipropilena

Nu este foarte scumpa si este cea mai usoara franghie sintetica. Pluteste pe apa si absoarbe doar foarte putina apa. Ramane flexibila si daca este uda si nu , este rezistenta la acizi, alcaline si uleiuri, dar este afectata de cativa solventi industriali si agenti de inalbire. Franghia de polipropilena fabricata de noi este tratata cu U.V., astfel devenind rezistenta la raze solare si saruri. Fiind ieftina, poate fi folosita ca o franghie de uz general, de exemplu in constructii, la remorcari si la yahting. Din cauza ca pluteste pe apa se poate folosi ca franghie de salvare sau cu orice alt scop pentru care este nevoie sa se vada franghia la suprafata apei.

Canepa

Este o franghie usor de manevrat, cu suprafata moale. Deoarece este un produs natural, nu produce scantei prin frecare directa cu corpuri tari. Este folosita cu succes in industria extractiei de petrol. Fibrele naturale ca si canepa se contracta atunci cand se uda si sunt vulnerabile la mucegai si putrezire.Daca a fost folosita in apa sarata trebuie clatita cu apa dulce si lasata sa se usuce bine. Franghia de canepa trebuie sa fie adunata in spire corespuzator si pastrata intr-un loc uscat si bine aerisit pentru a preveni degradarea ei.